VODI - Turisticki Portal - Logo

Šetalište u Prokuplju

Gradsko setaliste u Prokuplju
Šetalište u Prokuplju, poznato kao Korzo, predstavlja neizostavan deo života i identiteta grada Prokuplja. Sa svojim širokim stazama, drvoredima i klupama, Korzo pruža idealno okruženje za opuštanje, šetnju i druženje. Ovde možete uživati u prelepom pogledu na arhitekturu, osetiti duh prošlosti kod spomenika Topličanima i prisustvovati brojnim kulturnim događajima tokom cele godine. Korzo je mesto gde se sastaju generacije i kulture, donoseći osmehe i nezaboravne trenutke.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gradsko Šetalište u Prokuplju - Korzo

Šetalište u Prokuplju, poznato kao Korzo, predstavlja neizostavan deo života i identiteta grada Prokuplja i privlači posetioce svojom šarmantnom atmosferom i raznovrsnim sadržajima.

Gradsko šetalište – Korzo je mesto gde se susreću Prokupčani i posetioci grada. Sa svojim širokim stazama, drvoredima i klupama, pruža idealno okruženje za opuštanje, šetnju i druženje. Bez obzira na godišnje doba, Korzo uvek odiše pozitivnom energijom i živahnim aktivnostima.

Dok šetate Korzom, možete uživati u prelepom pogledu na arhitekturu okolnih zgrada, koje kombinuju tradicionalni i moderni stil. Mnogi kafići, restorani i prodavnice smešteni su duž ovog šetališta, pružajući posetiocima mogućnost da se osveže ili da uživaju u lokalnim specijalitetima.

Najpoznatija znamenitost

Jedna od najpoznatijih znamenitosti Korza je spomenik Topličanima palim u ratovima 1912-1918, koja je postala simbol grada. Spomenik je uvek živopisno osvetljen i često je mesto susreta i fotografisanja. Ovaj prelep ambijent čini Korzo posebnim mestom za druženje, romantiku i stvaranje nezaboravnih uspomena. Kada ste već u centru Prokuplja, posetite i Gradsku česmu koja ima 3 datuma postojanja.

Tokom godine, na Korzu se održavaju razne manifestacije i događaji, kao što su koncerti, umetničke izložbe, sajmovi i festivali. Posetioci imaju priliku da uživaju u raznolikim kulturnim sadržajima koji oživljavaju Korzo i čine ga epicentrom gradskog života

Šetalište u Prokouplju je takođe mesto gde se susreću različite generacije i kulture. Od jutarnje šetnje uz kafu, do večernjih izlazaka sa prijateljima, Korzo je uvek prepun života i osmeha.

Galerija

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Facebook Twitter | Instagram | Youtube | Pinterest

Kako stići

Šetalište se nalazi u samom srcu Prokuplja. Sve što treba da uradite je da dođete do centra.

0 min
0 m
0 min
0 m

Pročitajte i

Sve
Arheološka Nalazišta
Atrakcije
Crkve i Manastiri
Odmarališta
Reke
Spomenici
Spomenici Kulture
Tvrđave
Vidikovci