VODI - Turisticki Portal - Logo

Gradska česma

Gradska Česma u Prokuplju
Otkrijte lepotu i istoriju gradske česame u našem prelepom gradu. Uživajte u osvežavajućoj vodi i elegantnom dizajnu koji datira iz prošlosti.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gradska česma u Prokuplju

Gradska česma u Prokuplju predstavlja značajnu javnu fontanu koja je postala prepoznatljiv simbol grada. Ova česma se nalazi u centru Prokuplja I ima tri datuma rođenja. Prvi put je podignuta 1878. godine u čast oslobođenja od Turaka. Drugi put 1934. godine, a svoj današnji izgled dobila je 1993. godine  i predstavlja omiljeno mesto okupljanja i osveženja za lokalno stanovništvo i posetioce.

Izgrađena je sa ciljem da pruži svežinu i vodu meštanima grada, ali je takođe postala i simbol zajedništva i vitalnosti grada Prokuplja. Njena arhitektura često odražava karakterističan stil i dizajn koji je prisutan u tom regionu.

Gradsku česmu često okružuje živahna atmosfera, posebno tokom toplih letnjih meseci, kada ljudi dolaze da se rashlade i popiju vodu. Takođe je često mesto za druženje i opuštanje, gde posetioci mogu uživati u prijatnoj atmosferi i razgovoru sa prijateljima i porodicom.

Osim svoje funkcionalnosti, gradsku česmu često karakterišu i dekorativni elementi koji doprinose njenom estetskom izgledu.

Galerija

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Facebook Twitter | Instagram | Youtube | Pinterest

KAKO STIĆI

Gradska česma se nalazi u samom centru grada. Ne možete promašiti.

0 min
0 km
0 min
0 km

Pročitajte i

Sve
Arheološka Nalazišta
Atrakcije
Crkve i Manastiri
Odmarališta
Reke
Spomenici
Spomenici Kulture
Tvrđave
Vidikovci