VODI - Turisticki Portal - Logo

Spomenici Boži Iliću i Radetu Draincu

Spomenici Boži Iliću i Radetu Draincu u Prokuplju
Otkrijte blistavu kulturnu baštinu na vrhu brda Hisar u Prokuplju! Ova prelepa lokacija krije izvanredne spomenike posvećena našim velikim ljudima. Prokuplje je ponosno na sve svolje ljude, a ova brda, obavijena prirodnom lepotom, pružaju im dostojanstveno utočište.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Spomenici Boži Iliću i Radetu Draincu u Prokuplju

Na brdu Hisar u Prokuplju nalaze se Spomenici Boži Iliću i Radetu Draincu – našim čuvenim umetnicima. Ova brda su odabrana kao mesta za podizanje spomenika zbog svoje  prirodne lepote i značaja za lokalnu zajednicu.

Spomenik slikaru Boži Iliću predstavlja omaž ovom izuzetnom umetniku koji je svojim delima ostavio neizbrisiv trag u svetu umetnosti.

Drugi spomenik na brdu Hisar je posvećen pesniku Radetu Draincu, jednom od najpoznatijih srpskih pesnika. Njegova poezija je ostavila dubok trag u srpskoj književnosti. Ovaj spomenik predstavlja počast Drainčevom književnom nasleđu i njegovoj vezi sa gradom.

Iz njihovih umetničkih opusa , za oko i uho da baštinimo, ostala su mnoga veličanstvena dela na čuvanje i divljenje svim pokolenjima.

Galerija

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Facebook Twitter | Instagram | Youtube | Pinterest

Kako stići

Iz centra grada krenite šetalištem prema Crkvi Svetog Prokopija. Nastavite uzbrdo ka brdu Hisar. Negde na polovinu puta, nakon parkinga krenite stepenicama ka Savićevcu. Na samom početku stepenica sa vaše desne strane naćiće se ovi spomenici.

12 min
850 m
3 min
1 km

Pročitajte i

Sve
Arheološka Nalazišta
Atrakcije
Crkve i Manastiri
Odmarališta
Reke
Spomenici
Spomenici Kulture
Tvrđave
Vidikovci