VODI - Turisticki Portal - Logo

Spomen grob Dr. Aleksi Saviću

Spomen grob Dr. Aleksi Saviću
Spomen grob Dr. Aleksi Saviću na brdu Hisar u Prokuplju je mesto sećanja i počasti ovom istaknutom lekaru i humanisti. Posetite ovo mirno i dostojanstveno mesto kako biste odali počast njegovom doprinosu medicini i njegovoj predanosti dobrobiti zajednice. Otkrijte nasleđe dr Aleksa Savića i budite inspirisani njegovim humanitarnim delovanjem.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Spomen grob Dr. Aleksi Saviću na Hisaru

Spomen grob Dr. Aleksi Saviću se nalazi na mirnom i dostojanstvenom mestu na brdu Hisar, koje pruža prelep pogled na grad i okolinu. Poseta ovom grobu na brdu Hisar predstavlja trenutak refleksije i odavanja počasti ovom velikom čoveku. Mnogi ljudi posećuju ovo mesto kako bi izrazili zahvalnost i poštovanje prema njegovom radu i angažovanju u dobrobiti zajednice.

Dr Aleksa Savić je toliko voleo Prokuplje da je ovaj velikan za života ostavio amanet da bude sahranjen na brdu Hisar. Njegove mošti počivaju podno velelepnog spomenika koji svakom prolazniku izaziva zahvalnost i poštovanje za sva dobra koja je ovaj Užičanin doneo Prokuplju.

Ovo može biti emotivno iskustvo, ali i prilika da se podsetimo važnosti medicinske etike, humanosti i odanosti svojoj profesiji. Ovaj spomenik ostaje  trajni podsetnik na život i delo dr Aleksa Savića i njegovu neizbrisivu ulogu u istoriji medicine i humanitarne delatnosti.

Galerija

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Facebook Twitter | Instagram | Youtube | Pinterest

Kako stići

Iz centra grada krenite šetalištem prema Crkvi Svetog Prokopija. Nastavite uzbrdo ka brdu Hisar. Negde na polovinu puta, nakon parkinga krenite stepenicama ka Savićevcu. Na samom početku stepenica sa vaše desne strane naćiće se spomenici Boži Iliću i Rade Draincu.. Nastavite stepenicama ka vrhu i negde na pola puta naićićete na ovaj spomenik.

12 min
950m
3 min
950m

Pročitajte i

Sve
Arheološka Nalazišta
Atrakcije
Crkve i Manastiri
Odmarališta
Reke
Spomenici
Spomenici Kulture
Tvrđave
Vidikovci