VODI - Turisticki Portal - Logo

Galerija Boža Ilić

Galerija Boža Ilić Prokuplje
Galerija Boža Ilić u Prokuplju je jedno od najvažnijih kulturnih središta u tom gradu. Ime galerije potiče od istaknutog srpskog slikara Bože Ilića, koji je rođen u Prokuplju 1924. godine. Galerija je osnovana 1979. godine sa ciljem da promoviše likovnu umetnost i pruži prostor za izlaganje umetničkih dela domaćih i stranih umetnika.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Galerija Boža Ilić u Prokuplju

Galerija Boža Ilić se nalazi u samom centru grada, u prelepom zdanju koje je sam po sebi vredno posete. Unutar galerije se čuvaju i izlažu brojna umetnička dela koja prikazuju različite stilove i epohe. Posetioci mogu uživati u slikama, skulpturama, grafikama i drugim umetničkim izrazima koji se nalaze u stalnoj postavci galerije.

Osim stalne postavke, Galerija Boža Ilić organizuje i brojne privremene izložbe, koje predstavljaju radove savremenih umetnika. Ove izložbe često pružaju uvid u najnovije trendove i eksperimente u likovnoj umetnosti. Takođe, galerija organizuje i različite edukativne programe kao što su predavanja, radionice i predstavljanja umetnika.

Jedan od najznačajnijih događaja koji se organizuje u Galeriji Boža Ilić je tradicionalna izložba posvećena samom Boži Iliću. Na ovoj izložbi se prikazuju njegove slike i skulpture, a posetioci imaju priliku da se upoznaju sa njegovim radom i doprinosom srpskoj likovnoj umetnosti.

Galerija Boža Ilić je važno mesto za promociju i podršku lokalnih umetnika. Mnogi umetnici iz Prokuplja i okolnih gradova imaju priliku da izlažu svoja dela u ovoj galeriji i da se predstave široj javnosti. Ova podrška lokalnoj umetničkoj sceni doprinosi razvoju kreativnosti i kulturne scene u Prokuplju.

Poseta Galeriji Boža Ilić je izuzetno inspirativno iskustvo za sve ljubitelje umetnosti.

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Facebook Twitter | Instagram | Youtube | Pinterest

Kako stići

Iz centra grada krenite šetalištem. Negde na polovini šetališa sa leve strane videćete Galeriju.

2 min
130 m
1 min
130 m

Pročitajte i

Sve
Arheološka Nalazišta
Atrakcije
Crkve i Manastiri
Odmarališta
Reke
Spomenici
Spomenici Kulture
Tvrđave
Vidikovci