VODI - Turisticki Portal - Logo

Beli Kamen – Odmaralište

Prokuplje Beli Kamen Odmaralište
Beli Kamen je planinsko odmaralište smešteno na 18km od Prokuplja u Srbiji. Uživajte u netaknutoj prirodi, šetnjama, planinarenju i piknicima, dok se opuštate u predivnom okruženju. Otkrijte lepote ovog regiona i uživajte. Idealno mesto za miran i aktivan odmor u prirodi.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beli Kamen - Planinsko odmaralište

Beli Kamen je prelepo planinsko odmaralište na nadmorskoj visini od 988 metara,  smešteno na 18 kilometara od Prokuplja, grada sa bogatom istorijom i tradicijom. Ovo odmaralište je pravi raj za sve ljubitelje prirode i mira, okružen šumama i netaknutom prirodom. Ovaj region je poznat po svojoj izuzetnoj lepoti i raznolikosti biljnog i životinjskog sveta. Gosti mogu uživati u predivnom pogledu na okolne vrhove i doline, dok istovremeno udišu svež vazduh.

Odmaralište Beli Kamen nudi razne mogućnosti za aktivan odmor. Planinarenje je jedna od omiljenih aktivnosti među posetiocima, a obeležene staze vode do nekih od najlepših lokacija u okolini. Uz to, posetioci mogu uživati u šetnji prirodom, kao i pešačenju po prirodnim stazama. Takođe, Beli Kamen je odlično mesto za piknik, pa posetioci mogu provesti nezaboravne  trenutke sa svojim porodicama i prijateljima uz roštilj ili piknik u prirodi.

Smeštajni kapacitet ovog odmarališta je 32 ležaja, a u bungalovima 16. Sve sobe su sa centralnim grejanjem, kupatilom i terasom, i u sobama postoji kablovska televizija i priključak za internet. Ovo odmaralište je namenjeno deci, sportistima lpvcima, kao i svima onima koje privlači odmor u atmosveri netaknute prirode.

Ukoliko želite da se udaljite od gradske vreve i uživate u netaknutoj prirodi, odmaralište Beli Kamen je idealno mesto za vas. Sa svojim prelepim pejzažima, mogućnostima za aktivnosti na otvorenom i blizinom zanimljivih lokaliteta, ovo mesto će vam pružiti nezaboravno iskustvo odmora u prirodi.

Ublizini odmarališta Beli Kamen (na 2,5km) nalazi se i opservatorija na Vidojevici sa najvećim teleskopom na Balkanu.

Galerija

Zapratite nas na društvenim mrežama:

Facebook Twitter | Instagram | Youtube | Pinterest

Video

Snimak preuzet sa youtube kanala i možete pogledati ovde. U pitanju je kompleks / Etno Selo koje se nalazi na Belom Kamenu.

Kako stići

Iz centra grada krenite ka naselju „Garić“ i pratite put do bolnice. Krenite uzbrdicom pored bolnice i već se nalazite na putu ka Belom Kamenu. Nakon 17km doćićete na Beli Kamen. Kada ste već na Belom Kamenu predlažemo da produžite i do sela Bublica i posetite Bubličko jezero.

3h 22 min
13,4 km
31 min
18,6 km

Pročitajte i

Sve
Arheološka Nalazišta
Atrakcije
Crkve i Manastiri
Odmarališta
Reke
Spomenici
Spomenici Kulture
Tvrđave
Vidikovci